Barnevernsak etter vannscooterkjøring

Bilde: Illustrasjonsbilde, Gettyimages

Barnevernsak etter vannscooterkjøring

En ungdoms vannscooterkjøring i en ny forbudssone i Tønsberg i sommer, endte med at politiet sendte melding til barnevernet. Uskjønnsomt og på grensen av maktmisbruk vil jeg tro.

Publisert: 19. august 2017

En ungdom ble stanset av politiet mens han kjørte vannscooter i Tønsberg, og det endte med bekymringsmelding til barnevernet. Strafferettslig kan forholdet sammenlignes med at en ungdom kjører moped med effektanlegg. Meldingen til barnevernet fremstår som både uskjønnsomt og som et mulig maktmisbruk.

Ungdommen som nesten hadde fylt 18 år, hadde også passasjer med seg og begge benyttet redningsvest. Han hadde tidligere aldri hatt kontakt med verken barnevernet eller politiet. Han hadde båtførerprøve, og kjøringen var helt lovlig - med unntak av at han befant seg innenfor grensen for en forbudssone for spesielt for vannscootere.

Denne sonen hadde Tønsberg kommune hadde innført 14 dager tidligere, etter at det nasjonale forbudet var opphevet. Det er heller ikke åpenbart at kommunens forskrift om forbud er lovlig i seg selv, ettersom den diskriminerer vannscootere i forhold til andre fartøy.

Politiet avgjorde saken mot ungdommen med å gi han påtaleunnlatelse i tillegg til å oversende den til barnevernet.

Det lokale barnevernkontoret henla imidlertid saken få dager etter at meldingen ble mottatt, og uten å undersøke forholdet i det hele tatt. Det var tilstrekkelig å lese hva politiet beskrev hadde skjedd.Del denne siden: