Ville heve kjøp av feriehus i Thailand!

Bilde: Illustrasjonsbilde fra Gettyimages

Ville heve kjøp av feriehus i Thailand!

Ombestemte seg og trakk hele søksmålet da han møtte motparten i retten!

Publisert: 30. mai 2017

I 2013 kjøpte mannen feriehus i Thailand og i mars i år saksøkte han en sørlending og ville ha pengene tilbake. Sørlendingen var salgsrepresentant for det thailandske selskapet. I rettsmøte i dag, trakk kjøperen imidlertid hele søksmålet og saken ble hevet av retten. Akkurat det, er salgsrepresentanten som ble bistått av advokat Olav Sylte svært fornøyd med.

Saken dreide seg om ca. 350.000 norske kroner, som mannen hadde overført til sørlendingens konto etter avtale med ham. Saken ble behandlet ved Aust-Agder tingrett.

Mannen ville heve kjøpet fordi han aldri mottok de formelle eierdokumentene til feriehuset, slik at han kunne selge herligheten videre. Han erkjente imidlertid at han hadde benyttet huset noen ganger i årene som hadde gått, og fortsatt hadde mulighet til det.

Sørlendingen bestred ansvar og anførte at han bare hadde opptrådt som representant for et selskap som var kjøperens rette motpart. Han anførte også at det uansett ikke var grunnlag for hevning samt at det var krevd hevning for sent. Til slutt forklarte han at det hadde blitt forsinkelser med de formelle ferdigstillelses-dokumentene og at han trodde dette ville ordne seg etter hvert.

Sørlendingen eide selv leilighet i byggekomplekset. Han var også en av dem som stod bak stiftelsen av det thailandregistrerte eierselskapet og utviklingen av byggeprosjektet.

Du finner flere artikler i vår NYHETSAVIS.

Del denne siden: