De fattigste vil bli satt bort!

De fattigste vil bli satt bort!

Publisert: 17. april 2015

 

fattig1
Foto: Illustrasjonsbilde
FLERE VIL BLI FATTIGE
-og flere barn kan bli satt bort!

Norge har mistet ballen - og jakten på det perfekte liv er slutt. Den globale sosiale utjevningslov har vunnet frem.

Vi nordmenn må nå ned på jorda, der de andre holder til - og ser der at det ikke finnes nok penger til alt vi skulle finne på. 

Tilbakestillingen som følge av at vi har mistet oljen, vil få betydning for velferdsordningene vi har. Den som ikke greier seg selv, vil komme dårlig ut. 

Det gjenstår å se hvor galt det blir, og hvor fort det vil gå. Vi har noen penger på bok, og overgangen kan bli mykt.

Barnevernet er ett av områdene som står for fall. Her har antallet oljeansatte gått fra 0 til over 5.000 som det er i dag. Bare isolerte årlige driftskostnader er over 10 milliarder kroner.  I tillegg kommer alle andre kostnader i jakten på det umulige, advokater og dommere inkludert.

Mer enn 10.000 barn er i dag under det offentliges godt betalte omsorg. Antallet er doblet bare siste 10 år.  Det kan ta slutt, og mange mener at vi ser begynnelsen på det nå.

Bare de fattigste må påregne å "miste" barn i fremtiden, og barna vil dessuten bli
satt bort på en annen måte enn i dag.

Navordningene vil helt eller delvis forsvinne etter hvert. Det er rett og slett ikke nok penger til å finansiere befolkningsveksten vi har, dersom alle en gang skal motta sin pensjon.

Det vil kunne bli som i 
Sverige, hvor de fleste plasseringer er frivillige i dag. I verste fall blir det slik vi hadde det før oljen dukket opp.

I 1949 - før NAV og velferdsetaten ble bygd ut - var hele 6.000 norske barn hvert år "bortsatt" under fattigrådet og vergerådets styre (vanligvis etter foreldrenes egne ønsker).  Det er like mange som vi hadde i 2005. Så har det blitt noen millioner flere innbyggere i landet siden den gang.

Det sies at heller ikke de barna som ble "satt bort" den gang, noen gang fikk det godt.

Tiden er nå inne til å stille spørsmål ved om det er bedre med "dårlige" foreldre, enn ikke noen i det hele tatt. Historien og de økonomomiske prognosene for Norge selvfølgelig hensyntatt.



Del denne siden: